SAP Minősített közszférapartner a Fornax SI Kft.

2013. 08. 07.

Hat partnervállalat certifikációjával vette kezdetét az SAP minősített közszféra partner programja.

A program elindítását az indokolta, hogy az államigazgatás speciális igényeinek megfelelő, egyedi tudással, és tárgyi feltételekkel rendelkező partneri kör álljon rendelkezésre a szoftvercég megoldásainak képviseletéhez- jelentette be az SAP Hungary Kft.

Első körben a Fornax SI Nagyvállalati Megoldások Kft. kapta meg a tanúsítványt. A minősítési program elemei közé tartozik a tanácsadók képzése, melynek köszönhetően például az államháztartási számvitel specialitásaival kapcsolatban is részletes gyakorlati tudásra tettek szert a résztvevők. Ezzel összefüggésben a hazai költségvetési szervek számára kidolgozott gazdálkodási rendszerben szimulálni tudják az ügyféloldalon felmerülő igényeket, az SAP Hungary Kft. közreműködése nélkül is.

A partnerek ezen túl speciális szegmensekben is kompetenciát építettek fel e szektor jövőbeni igényeinek ellátásához. Ezek a mobil technológia aspektusai, és az üzleti analitika.

Mint Ablonczy Balázs ügyvezető igazgató elmondta, az SAP Hungary Kft. az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a versenyszférához hasonló piaci részesedést tudjanak elérni az államigazgatásban. Ennek érdekében egy olyan minősítési rendszert kívánnak létrehozni, mely a közszféra számára garanciát jelent az új, és egységes bevezetési gyakorlat terén.