A Fornax az idei SAP Fórum Hungary konferencia arany szponzora

2015. 09. 28.

A Fornax fontosnak tartja a szakmai párbeszédet, ezért támogatta idén az egyik legnagyobb szakmai partnerének rendezvényét az SAP Forum Hungary programot, arany szponzorként.

Az SAP Hungary Kft. idén szeptemberben Siófokon közel 800 résztvevővel rendezte meg a közelmúlt legnagyobb és legsikeresebb SAP Forum konferenciáját. A háromnapos szakmai rendezvény alatt sor került az SAP- NHIT Digitális Esély 2015 névre keresztelt informatika oktatási pályázat bejelentésére is a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának égisze alatt, melynek eredményeit azóta ki is hirdették. (Részletek: http://nhit.hu/digitalisesely2015/)

Az eseményen innovatív Bits&Bytes vitaindító bemutatóra és négy új innovációs előadásra is sor került. A Digital Farming, Windmill, Fiori + Google szemüveg, illetve az Alliander közmű példáról is többet tudhattak meg az érdeklődők.  Az első megoldás egy interaktív térképes elemzési lehetőség, amely a mezőgazdasági termelés eredményességének növelésére hivatott. A Windmill – Szélturbinák demonstráció a mai modern klímaváltozás korában az alternatív energiaforrások hatékony üzemeltetés-menedzsmentjét mutatta be.

A Fiori alkalmazások pedig a leggyakrabban használt SAP funkciókat teszik elérhetővé mobil eszközökön, melynek klasszikus példája a szabadság kérelmeket jóváhagyó alkalmazás. A megoldás segítségével egy manager akár az íróasztalától távol is megnézheti a válaszra váró kérelmeket és reagálhat rájuk. Végül az Alliander – csővezeték elemzés felhasználási példáját is szemléltették hozzáértők, amely a közműszolgáltatás infrastruktúrájának hatékony menedzselésére szolgál. Emellett hét kiscsoportos foglalkozás, hetvenhárom előadás is színesítette a programpalettát, amelyből huszonhárom partneri- és huszonegy ügyfél-referencia prezentáció volt.

A Fornax több, mint 4 éves partneri együttműködésben áll az SAP Hungary Kft-vel. Ennek a sikeres kooperációnak az egyik eredménye például az SAP rendszer bevezetése a Volán jogutódoknál – a T-Systems konzorcium közreműködésével-, illetve 2013-ban az egységes vállalatirányítási rendszer implementálása az MVM Csoport húsz legfontosabb tagjánál. Az MVM beruházás kivitelezője fővállalkozóként a Fornax volt, az SAP Hungary Kft.-vel szoros együttműködésben. Az utóbbi projekt megfelelt a legmagasabb minőségi követelményeknek, így kiérdemelte a rangos SAP Quality Awards arany fokozatú díját. Emellett a gyümölcsöző együttműködésnek köszönhetően a Fornax több SAP elismerést, azaz minősített közszféra partner- és leginnovatívabb partner díjat is magáénak tudhat.

A Fornax a sikeres együttműködés mellett fontosnak tartja a szakmai bárbeszédet és a sikeres üzleti modellek bemutatását, ezért idén arany szponzorként támogatta az SAP Forum Hungary rendezvényt.