Nagyvállalati informatikai díjat nyert az MVM, a projekt kivitelezője a FORNAX

2014. 04. 08.

Egységes vállalatirányítási rendszert vezettek be az MVM Csoport 20 legfontosabb tagjánál 2013-ban, radikálisan megnövelve ezzel az üzleti folyamatok hatékonyságát. A projekt megfelelt a legmagasabb minőségi követelményeknek, így kiérdemelte a rangos SAP Quality Awards arany fokozatú díját. A beruházás kivitelezője fővállalkozóként a magyar tulajdonú FORNAX volt, az SAP Hungary Kft.-vel szoros együttműködésben.

Sikerrel újította meg szoftveres vállalatirányítási rendszerét az MVM Zrt. az SAP ERP 6.0 rendszer bevezetésével. Az új irányítási modell az MVM Csoport 20 legfontosabb tagját integrálja egyetlen harmonikus rendszerbe, új szintre emelve a csoport hatékonyságát és átláthatóságát.  A projekt kiérdemelte a világszerte elismert SAP Quality Awards arany fokozatú díját, „nagy volumenű projektek” kategóriában, a kelet-közép-európai régióban. A díj a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő SAP bevezetéseket értékeli Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.
A beruházást, amely a világ vezető vállalataihoz hasonló működési feltételeket teremtett az MVM Csoport számára, a magyar tulajdonú FORNAX szakemberei kivitelezték, az SAP Hungary Kft. támogatásával.
A jó másfél éves projekt eredményeképp az MVM Csoport 20 tagvállalatában most már közel 1500 munkatárs dolgozik az SAP környezetben. A beszerzéseket az MVM szakterületeinek többsége számára új katalógus alapú elektronikus beszerzési megoldás (SRM) támogatja. A munkafolyamatok hatékonyságát pedig a törzsadat karbantartás mellett olyan funkciók segítik, mint a számlaigazolás, a vegyes könyvelések, a számlakiállítás és a banki kifizetések folyamatainak részleges automatizálása.
A FORNAX és az SAP által bevezetett rendszer biztosítja a pénzügyi és logisztikai tranzakciók lebonyolítását és azok teljes körű adminisztrációját a hivatalos elvárások és szakterületi igények szerint. Mindezeken túl kialakításra került egy, a vezetők számára összefogott felsővezetői munkafüzet, amely tartalmazza a vállalatcsoport legfontosabb mutatószámait, biztosítva ezzel az MVM Csoport teljes körű átláthatóságát.

Bemutatkozik a régió legjobb SAP bevezetési projektje

Kiválasztották a régió legsikeresebb SAP projektjét